Cok pratik, lezzetli ve hafif bir ana yemek. Annelerimizden ogrendigimiz ilk tariflerden biri belki. Ben yine de portakal agacina bir goz gezdirdim dogru olculer verebilmek icin. Birkac degisiklik yaptim tabi.
MALZEMELER
KOFTE HARCI ICIN
yarım kg kıyma
2 dilim bayat ekmek içi, ıslatılmış ve sıkılmış
1 tatlı kaşığı taze karabiber
yarım demet maydanoz, doğranmış
2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
1 diş sarımsak, dövülmüş
yarım tatlı kaşığı tuz
2 yemek kaşığı süt
1 yumurta
DIGER MALZEMELER
yarım çay bardağı zeytinyağı
5 patates
6-7 sivribiber
domates
1 çay bardağı kaynar su
1 yemek kasigi salca
YAPILISI
Kofte icin gerekli malzemeleri bir kapta guzelce yogurun. Vaktiniz varsa 1 kac saat dolapta dinlenmeye birakin. Firin kabina yarim cay bardagi zeytinyagini dokun. Soyup dilimlediginiz patatesleri tepsiye dizin. cekirdeklerini cikardiginiz biberleri ve domatesleri de dilimleyip patateslerin ustune dizin. Cevizden biraz buyuk parcalar halinde koparip yuvarladiginiz kofteleri en uste siralayin. 1 cay bardagi kaynar su ve salcayi karistirip kofte patatesin uzerine dokun. Firin tepsisini folyo ile kapatip 250 derece (yaklasik 450F) da patatesler yumusayincaya kadar pisirin. uzerleri kizarsin isterseniz son 10 dakikada folyoyu cikarabilirsiniz.Afiyet olsun.
No comments:
Post a Comment