Wednesday, March 13, 2013

SEKERPARE




Bu guzel tarifi yesilkivi den aldim. Bu yasima kadar belki 3, 4 defa yapmisimdir sekerpare tatlisi. Kesinlikle tavsiye ederim. Bundan sonra daha sık yapacagim insallah.

MALZEMELER:
  • 1 paket oda sıcaklığında beklemiş margarin
  • 3 çay bardağı pudra seker
  • 2 tane yumurta
  • 1 çay bardağı irmik
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 4 su bardağı un
Şerbeti İçin:
  • 3 su bardağı şeker
  • 4 su bardağı su
  • 4-5 damla limon suyu
YAPILIŞI:
Önce şerbeti hazırlayın; şekeri ve suyu tencereye alıp kaynamasını bekleyin. Kaynayınca orta ateşte 6-7 dakika daha kaynatın, limon suyu sıkıp ocaktan alın, soğumaya bırakın. Un hariç tüm malzemeyi karıştırma kabına alıp güzelce karıştırın. Unu azar azar ilave edip oldukça yumuşak ama ele yapışmayan bir hamur hazırlayın. Hamurdan ceviz kadar parçalar koparın, yuvarlayıp yağlanmış tepsiye dizin. Üzerlerine birer fındık batırıp önceden ısınmış 180 dereceli fırında pişirin. Fırından alın, 2-3 dakika bekletip soğuk şerbeti dökün. Şerbetini çekene kadar dinlendirip servis edin.

No comments:

Post a Comment