Saturday, January 19, 2013

PATATESLI BOREK 





Patatesli borekler her zaman favorimdir. Bu da onlardan birisi.




MALZEMELER

4 yufka
100 gram terayag

4 adet orta boy patates
1 adet kuru sogan
1 kasik salca
karabiber, tuz, pulbiber, nane
Uzeri icin yumurta sarisi


YAPILISI

Oncelikle ic malzemesini hazirlayin. Hasladiginiz patatesleri soyun, catal yardimiyla ezin. Kuru sogani sivi yagda pembelesinceye kadar kavurun, salcasini ekleyip karistirin. Patatesleri ve baharatlari da ekleyip iyice karistirip ocagin altini kapatin. Diger tarafta 1 adet yufkayi tezgaha serin. Erittiginiz teryagina yaklasik yarim cay bardagi su ilave edin(cok agir olmamasi icin) yufkanin uzerine bu tereyagli karisimi firca yardimiyla guzelce surun. Uzerine 2. yufkayi da ekleyip, onu da yaglayin. her tarafi esit sekilde yaglanan yufkayi 10 parcaya bolun.(iki kat yufka oldugu icin kucuk yapmaya gayret gosterdim)  Yufkalarin genis kismina patatesli harctan koyup kenarlarini iceri kapatarak sarin. Yagli kagir serilmis tepsiye dizip, uzererine yumurta sarisi surun. Uzerini corekotu, susam hassas istediginizle susleyebilirsiniz. Onceden isitilmis firinda uzerleri kizarana kadar pisirin. Afiyet olsun.


No comments:

Post a Comment