Uzun zamandir tuzlu kek diye sayikliyordum, neyseki bugun yapmak kismet oldu. Bu gune kadar bircok tuzlu kek denemem oldu, havuclu, sosisli, bezelyeli...Ama acikcasi bu tarif benim favorim. kesinlikle denenmeli diyorum. Pistikten sonra firinda 5 dakika daha tutuyorum ustu kitir kitir daha leziz oluyor. Uzerine bolca corekotu serptim istege kalmis. Ayrica peynirim tuzlu oldugu icin ben tuz eklemedim ama tuzu belli olsun isterseniz tercih edebilirsiniz.
MALZEMELER
3 yumurta
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı süt
1 su bardağı beyaz peynir
1 orta boy patates(kup kup dogranmis)
3 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
bolca dereotu,maydanoz,taze nane
YAPILISI
Yumurtalari mikserle 1-2 dakika cirpin, sutu ve yagi ekleyip cirpmaya devam edin. Minik kupler halinde dogranmis patatesleri, dereotu, nane, maydonozu ve beyaz peyniri ekleyip karistirmaya devam edin. son olarak elediginiz 3 bardak un ve kabartma tozunu da ekleyip. yagladiginiz kaliba karisimi aktarin. Onceden isitilmis 170 derecelik firinda yaklasik 45 dakika pisirin. icinin pistigini bir kurdanla kontrol edebilirsiniz.Ben tuzlu keki sicak ya da ilik servis ediyorum Afiyet olsun.
No comments:
Post a Comment