Sunday, October 21, 2012

PORTAKALLI HASHASLI KEK




Gecen ay Turkiye den getirdigim hashaslari bir turlu kullanmak kismet olmamisti, niye bugune kadar hashasli kek yapmadim diye soylendim kendi kendime, muazzam bir lezzet...



MALZEMELER

2 yumurta
1 su bardagi toz seker
Yarim su bardagi sivi yag
1 su bardagi portakal suyu
2 yemek kasigi hashas tohumu
2 su bardagi un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 cimdik tuz


YAPILISI 

Yumurta ve sekeri homojen oluncaya kadar cirpin.
Tüm malzemeleri karıştırmaya devam ederek  listedeki sıraya göre ekleyin. 
En son kabartma tozunu ekleyip mikserin en düşük hızıyla 1-2 kez karıştırın.
Karisimi yaglanmis kaliba dokun.
Onceden ısıtılmış 180C fırında (380F) 40-50 dakika pişirin. 
Ilindiktan sonra servis yapin.
Afiyet olsun...

No comments:

Post a Comment